Confidenţialitate

Lumea artistică deplânge moartea actorului și cântărețului Ioan Gyuri Pascu

 

Ioan Gyuri Pascu a murit, în această dimineaţă, în urma unui stop cardio-respirator, ne-a declarat coordonatorul SMURD București, doctorul Bogdan Oprița.

Fost membru al grupului Divertis, Ioan Gyuri Pascu (în vârstă de 55 de ani) a jucat și în filme, dar și în piese de teatru.

 

Fosta parteneră de scenă, Monica Anghel își aduce aminte de Ioan Gyuri Pascu ca de ,,un om extraordinar, un artist aparte, cu un suflet de copil,,.

” Avea un suflet de copil, avea nevoie de multă dragoste, de oameni sinceri și deschiși lângă el, cărora să le ofere și el dragostea lui, dar să și primească. Era un om foarte sensibil”, spune Monica Anghel.

În același timp, Irina Margareta Nistor îl descrie pe cel care a fost Ioan Gyuri Pascu ca pe un personaj și un artist absolut pasionat și pasional.

Criticul de film ne aduce aminte că Ioan Gyuri Pascu a jucat ani întregi î scenele Grupului Divertis ci și în filme: ‘O vară de neuitat’, de Lucian Pintilie, și “Occident” de Cristian Mungiu.

Cătălina Grama, sau Jojo, cum e cunoscută publicului, spune că Ioan Gyuri Pascu era definiția artistului frumos boem, un amestec exploziv de talent, carismă și inteligență umană și artistică.

,,Îi datorez multe dintre personajele mele, mult din curajul și îndrăzneala pe care le-am căpătat jucând comedie. M-a încurajat și m-a inspirat frumos și unic de fiecare dată” a adăugat artista.