Lukoil continua procedurile de inchidere a Petrotel – Conturile rafinariei sunt blocate

O delegație a companiei Petrotel Lukoil se află în aceste momente la București unde urmează să aibă o întrevedere cu Ministrul Economiei.

Surse din cadrul companiei Lukoil au precizat pentru Europa FM că rafinăria are conturile blocate încă de la sfârșitul săptămânii trecute și că nu mai are fonduri disponibile pentru a achiziționa materie primă, acesta fiind motivul principal pentru care s-a dispus oprirea temporară a activității de producție

Activitatea rafinăriei a fost sistată parțial încă de vineri după-amiază și nu a fost relută nici în acestă dimineață.

O delegație a companiei Petrotel Lukoil se află în aceste momente la București unde urmează să aibă o întrevedere cu Ministrul Economiei pentru a discuta situația în care se află acum rafinăria din Ploiești, asta după ce sâmbătă la sediul Prefecturii Prahova a avut loc un comandament în timpul căruia autoritățile județene au fost înștiințate oficial că rafinăria Lukoil a început procedurile de oprire a producției.

În aceste zile, rafinăria Lukoil se află în centru unei anchete. Procurorii susțin că aici s-ar fi desfășurat mai multe tranzacții ilegale în urma cărora bugetul statului a pierdut 230 de milioane de euro, din care 112 milioane ar fi din evaziune fiscală, iar restul prin spălare de bani.

Anchetatorii au ridicat de la sediul companiei cu mai mulți saci de documente dar și cu unități de calcul care au fost duse la sediul Parchetului de pe langă Curtea de Apel Ploiești acolo de unde se fac cercetările în acest dosar. În plus, mai multe persoane din conducerea rafinăriei, printre care și Andrei Bogdanov, directorul general, au fost audiate de procurori.

Rafinăria din Ploiești face parte din grupul petrolier rus LUKOIL care lucreaza pe teritoriul Romaniei inca din anul 1998 si este una dintre cele mai mari companii energetice și de carburanți de pe piața românească având peste 2500 de angajați.