Ludovic Orban: Vom menține șomajul tehnic până cel puțin la 1 iunie | AUDIO

Guvernul va adopta joi o ordonanță de urgență care va prelungi acordarea șomajului tehnic până la 1 iunie pentru firmele afectate de criză și care nu-și vor relua activitatea, a declarat premierul Ludovic Orban:

Vom stabili care sunt măsurile pe care le vom întinde dincolo de situația de urgență în perioada stării de alertă. Pot să vă spun sigur că în privința șomajului tehnic, vom prelungi plata cel puțin până la 1 iunie, urmând să menținem șomajul tehnic doar în acele domenii care se vor menține sub restricții. Să înlocuim șomajul tehnic cu o măsură activă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De la 1 iunie ar putea fi redeschise terasele – o spune chiar Ludovic Orban, după mai multe discuții avute cu reprezentanții restaurantelor.

Totul depinde de cum va evolua epidema, în cele două săptămâni de la primele măsuri de relaxare:

“Dacă lucrurile vor sta bine, de la 1 iunie vor urma noi măsuri de relaxare și recunosc că am discutat despre terase, că, odată cu încălzirea vremii să putem da drumul și la terase. Decizia se va lua în funcție de evoluția din perioada 15 mai – 1 iunie”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Declarațiile premierului au fost făcute în județul Argeș. Acolo a fost semnat contractul pentru Secțiunea 5 din Autostrada Sibiu-Pitești: Curtea de Argeș – Pitești.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS