Confidenţialitate

Ludovic Orban: Unele facilități excesive vor fi eliminate pentru că guvernul s-a angajat să reducă deficitul bugetar | AUDIO

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este într-o negociere continuă între Guvernul României şi Comisia Europeană, afirmă președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. El spune că, după depunerea PNRR la Bruxelles, acesta va fi făcut public. Ludovic Orban a reiterat că nu există cereri din partea Comisiei Europene legate de anumite măsuri pe care ar trebui să le ia Guvernul, doar ca Executivul s-a angajat să reducă deficitul bugetar iar pentru asta unele facilități excesive vor fi eliminate:

”Comisia nu ne dă teme. Aici sunt niște chestiuni care sunt legate de faptul că România este sub o procedură de deficit excesiv, ca urmare a deficitului din 2019, și Comisia e preocupată să nu fie afectat acel plan de revenire de 3%. Noi nu negăm că există o prevedere de eliminare graduală a facilităților excesive, astea se vor traduce în anumite măsuri care vor fi prezentate public, e vorba de facilități fiscale. Nu s-a luat nici o decizie legată de schimbarea regimului fiscal actual pentru IT-iști, pentru constructori și pentru cercetare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.