Ludovic Orban, trimis în judecată de DNA

Deputatul PNL Ludovic Orban a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat că ar fi încercat să obțină ilegal bani pentru campania electorală.

Ludovic Orban este acuzat de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite. Mai exact i-ar fi cerut unui om de afaceri bani pentru campania electorală din acest an. Potrivit unor surse, omul de afaceri ar fi Tiberiu Urdăreanu.

Procurorii DNA susțin că ”la data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcția de primar al Municipiului București.”

Ulterior pe 20 martie, Ludovic Orban ”i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, așadar nu în vreo modalitate legală, precum și cu depășirea plafonului stabilit prin Legea finanțării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului.”

Surse citate de Mediafax susțin că Tiberiu Urdăreanu a purtat tehnică la una dintre întâlnirile pe care le-a avut cu Ludovic Orban și l-a înregistrat pe acesta când îi cerea 50.000 de euro.

Aceleași surse spun că banii urmau să ajungă la doi patroni de televiziune, Sorin Oancea, directorul B1 Tv, și Cozmin Gușă, acționarul postului Realitatea TV, pentru a-și asigura aparițiile televizate în timpul campaniei electorale.

Ludovic Orban i-ar fi spus omului de afaceri că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.

DNA susține că „omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban Ludovic o deține în cadrul partidului politic și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri.”

Dosarul va fi judecat la Instanța Supremă.

 După ancheta DNA, Ludovic Orban a anunțat că nu va mai candida la Primăria Capitalei.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS