Confidenţialitate

Ludovic Orban spune că vor fi excepții de la portul măștii în aer liber | AUDIO

Când facem jogging nu vor fi obligați să purtăm mască, spune premierul Ludovic Orban.  El a precizat că decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care, în ultima ședință, a actualizat și lista țărilor care au depășit România în privința indicelui de răspândire a coronavirusului.

„Sunt câteva excepții de la obligația portului măștii care sunt punctuale, pentru cei care practică jogging, de exemplu, în aer liber, că le e greu să poarte mască, dar trebuie să o facă în locuri în care să nu aibă interacțiune cu alții”, a declarat, luni, Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre introducerea unor restricții de circulație pe timp de noapte, premierul Ludovic Orban spune că așteaptă să vadă efectele acestei măsuri în alte țări, dar că autoritățile s-au gândit la o astfel de restricție din cauza petrecerilor la care participă tinerii, noaptea.

„Pe de o parte vrem să vedem efectele în alte țări, vrem să vedem dacă există efecte în alte țări. Știm că această restricție afectează mai puțin populația matură, în special adolescenții sunt cei care sunt activi după ora 23:00. Pe de altă parte, analizăm efectele măsurilor pe care deja le-am luat, trecerea învățământului în sistem online, portul obligatoriu al măștii, considerăm că vor genera efecte , de altfel se vede la București că suntem pe un platou, nu a mai crescut numărul de cazuri”, a mai spus, luni, Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul a făcut aceste afirmații înainte de plecarea în Franța, unde se va întâlni cu omologul său de la Paris, Jean Castex.