Confidenţialitate

Ludovic Orban spune că nu a fost de acord cu demiterea ministrului de Finanțe | AUDIO

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că nu și-a dat acordul pentru demiterea ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare.

Acesta din urmă a fost deja înlocuit, ministrul interimar de Finanțe fiind numit chiar premierul Florin Cîțu, de către președintele Klaus Iohannis.

O decizie cheie pe care o va lua Cîțu în următoarea perioadă este legată de felul în care se vor reîmpărți banii publici la rectificarea bugetară.

”Ce m-a deranjat cel mai mult a fost că a fost invocat acordul meu. Nu a avut nici acordul meu, nici al forurilor statutare din PNL. Știți foarte bine că la ședința Coaliției, domnul prim-ministru nu a fost prezent”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Aș vrea să sper că nu este nici o legătură între revocare și rectificarea bugetară. Aș vrea să cred, deși îmi este foarte greu, că nu a fost revocat deoarece nu a apărut în poză și a fost demis. Aș vrea să cred că nu este așa (n.r. că nu a fost vorba despre o pedeapsă) deși îmi este foarte greu”, a precizat președintele PNL.

Orban este în cursă contra lui Cîțu pentru un nou mandat de președinte al PNL, ceea ce a dus la declarații tăioase reciproce.

Acum, Orban spune că Nazare ar fi trebuit să fie felicitat și nu demis.

Premierul a explicat anterior că multe programe legate de atragerea fondurilor europene sunt întârziate din cauza fostului ministru al Finanțelor.

”A gestionat situația bugetară. Suntem în deficit bugetar mai mult cu 1,6% față de anul trecut. Din punct de vedere al încasărilor bugetare avem o creștere de 23%. Eu am avut alte propuneri pentru Ministerul Finanțelor, cel care l-a propus pe domnul Nazare a fost domnul Florin Cîțu”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.