Ludovic Orban, prima vizită externă ca premier

Premierul Ludovic Orban începe, marți, o vizită oficială de trei zile, la Bruxelles. Şeful Guvernului se va întâlni atât cu liderii Uniunii Europene, cât şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

La Bruxelles, premierul este însoţit doar de ministrul Afacerilor Externe şi de trei consilieri.

Prim ministrul va discuta cu toţi liderii Uniunii: astăzi cu președintele Consiliului European, Charles Michel, cu negociatorul-șef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, Michel Barnier, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, iar mâine cu cu preşedintele Parlamentului European, David Sassoli.

Joi, prim-ministrul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

Apoi, premierul va avea o întrevedere cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, urmată de o conferință de presă susținută de cei doi. Liderul Alianţei şi premierul vor participa la un dejun informal cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Şi preşedintele Klaus Iohannis se află în străinătate. El va efectua astăzi o vizită de lucru în landul Bavaria, unde se va întâlni cu prim-ministrul și cu președintele landului german, informează Administrația Prezidențială.

De asemenea, șeful statului va participa la ședința Guvernului landului Bavaria, va avea un dialog cu membrii acestei instituții cu privire la relațiile bilaterale, actualitatea europeană și va susține o alocuțiune.

Klaus Iohannis va avea, totodată, o întrevedere cu prim-ministrul landului, Markus Soder, președinte al Uniunii Creștin-Sociale (CSU).

Președintele va participa și la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), care se va desfășura la abația Seeon, din Bavaria. Cu acest prilej, Klaus Iohannis va prezenta viziunea României referitoare la viitorul Europei și va purta un dialog despre prioritățile agendei europene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS