Ludovic Orban (PNL) despre propunerile Min. Justiției: Visul de aur al PSD este de a controla politic parchetele – AUDIO

Excluderea președintelui din procedura de numire a procurorilor-șefi  înseamnă politizarea parchetelor – a declarat la Europa FM, Ludovic Orban. Președintele PNL precizează că partidul pe care-l conduce este categoric împotriva propunerilor ministrului Justiției. Trecerea Inspecției Judiciare la Ministerul Justiției va însemna controlul politic al acestei instituții, a mai adăugat Orban:

Visul de aur al PSD este de a controla politic parchetele Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție dar mai ales DNA și DIICOT pentru a-i împiedica să efectueze anchete privind afacerile de corupție în care au fost și sunt implicați liderii PSD. Scoaterea președintelui din ecuația numirii șefilor de la parchete înseamnă defapt politizarea parchetelor. (…)Practic trecerea în subordinea Ministrului Justiției înseamnă controlul politic al acestei Inspecții Judiciare”, a spus Orban

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele României va fi exclus din procedura de numire a procurorilor-șefi, a anunțat ministrul Tudorel Toader.  Pachetul de legi elaborat de Minister prevede ca viitori procurori-șefi să fie numiți de Secția de Procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiției.

Acesta va propune ca doar președintele Înaltei Curți să fie numit de șeful statului.

În prezent, procurorul general al României, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef DNA, adjuncţii acestuia, procurorii-şefi de secţii ai acestor Parchete, precum şi procurorul-şef al DIICOT şi adjuncţii acestuia sunt numiţi de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS