Confidenţialitate

Ludovic Orban: orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie demisia

Liderul PNL Ludovic Orban lansează un avertisment dur la adresa miniștrilor. Nici un membru al cabinetului Cîțu nu trebuie să atace premierul, și dacă o face ar trebui să își scrie și demisia.

Orice ministru trebuie să știe că,, înainte de a-și ataca premierul, trebuie să își scrie demisia. Dacă nu și-a scris demisia, trebuei să știe că va pleca acasă, exact cum a plecat și Voiculescu.  În nici o țară democratică din lumea asta, nici un minstru nu-și permite să atace premierul. Premierul este cel care conduce Guvernul, în momentul în care îl ataci, înseamnă că nu mai ai ce să cauți în Guvernul respectiv. Ca atare, avertizez miniștri că nu e o chestiune de moft, este pur și simplu obligația premierului de a revoca din funcție orice ministru care atacă premierul.

Declarația lui Ludovic Orban vine în contextul în care vineri, ministrul demis al sănătății Vlad Voiculescu, a lansat o serie de atacuri la persoana premierului Florin Cîțu, spunând că premierul „s-a transformat în primul epidemiolog al țării” și că a trasat targete și ținte fără să se consulte cu specialiștii din domeniu.