Confidenţialitate

Ludovic Orban: “Nu mai folosiţi termenul închiderea pieţelor”

“Nu mai folosiţi termenul închiderea pieţelor. Încă o dată vă spun despre pieţe, în mod tradiţional – cred că o să facem o expoziţie de fotografii cu pieţe din ţările UE – şi aşa era şi la noi, în mod tradiţional pieţele sunt spaţii deschise în care se întâlnesc cei care produc marfă cu cei care vor să cumpere marfă, mai ales pieţele agricole.

De regulă, la noi, pieţele au fost spaţii deschise, e adevărat că unii primari, ca să fie mai apreciaţi, (…) au închis pieţe, unii le-au închis şi le-au transformat în nişte hale comerciale, ele, de fapt, nici nu mai sunt în conceptul de piaţă care a fost definit, alţii au fost totuşi mai rezonabili şi au închis cu pereţi retractabili, astfel încât vara când e cald să poată să scoată pereţii (…).

Dacă ar fi fost înţelepţi şi ar fi făcut cu pereţi retractabili ar fi fost foarte simplu să se aplice această măsură. Iar, în continuare, un număr foarte mare, cred că cel mai mare număr de pieţe funcţionează în spaţii deschise. Noi nu am închis pieţele, noi am suspendat o perioadă de timp, 30 de zile, funcţionarea pieţelor care sunt în spaţii închise, unde nu poţi să…nu au pereţi retractabili”, a explicat Ludovic Orban, joi, întrebat dacă Guvernul ia în calcul schimbarea măsurii privind închiderea pieţelor.

Premierul Ludovic Orban a declarat că prelungirea stării de alertă, care este pe ordinea de zi a Guvernului, nu va veni cu măsuri restrictive suplimentare.

„În ceea ce privește prelungirea stării de alertă, nu vom introduce măsuri de restricție suplimentară. Considerăm că la ora actuală avem, practic, instrumentele la dispoziție pentru a putea opri creșterea numărului de cazuri”, a spus premierul.