Confidenţialitate

Ludovic Orban: „Negocierile din coaliția de guvernare PNL, USR plus și UDMR sunt aproape gata” | AUDIO

Fostul premier Ludovic Orban a precizat că la final va fi prezentat programul de guvernare și va fi stabilit calendarul învestirii  noului cabinet, în speranța că vom avea un nou guvern până pe 27 decembrie.

Președintele PNL a admis că există ”oameni nemulțumiți” în urma negocierilor, iar aceste lucruri  vor fi discutate într-o ședință a conducerii partidului care va fi convocată după finalizarea discuțiilor din coalitie :

„Am făcut progrese foarte importante. Practic, programul are două capitole care nu sunt finalizate, sigur că au rămas puncte de armonizat. Când vom avea toate aceste negocieri finalizate, voi convoca Biroul Politic Național pentru a valida negocierile și pentru a vota miniștri. Cel mai probabil, președintele va decide când va vedea că Parlamentul este constituit.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Unii lideri ai PNL, printre care Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, au fost nemultumiti de cedarea ministerelor Dezvoltării, Transporturilor și Fondurilor Europene.

Mai sunt câteva decizii de luat legate de domeniul Transporturilor şi în privinţa legislaţiei electorale, spune, la rândul său, preşedintele USR, Dan Barna:

„Suntem destul de avansați, mai avem însă de lămurit câteva aspecte la programul de guvernare, care pentru noi sunt foarte importante. Sper să găsim un acord politic și pe tema aceasta, în rest lucrurile arată foarte bine.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.