Confidenţialitate

Orban: M-au sunat bătrâni, cu lacrimi în ochi, să nu îi rupem de familii | AUDIO

Premierul îi liniștește pe vârstnici, spunându-le nu există nici o intenție oficială de a îi despărți de familii și de a-i plasa în izolare.

La postul public de televiziune, Ludovic Orban l-a criticat dur pe managerul Institutului Matei Balș, autorul unui plan care conținea această idee.

Adrian Streinu Cercel nu are nici o calitate să vorbească în numele Guvernului,  spune șeful executivului.

“Domnul ministru [al Sănătății – n.red] Tătaru a spus clar, public că nu susține acest document și că nu este un document al Ministerului Sănătății, și că este doar o propunere formulată de domnul Cercel. Persoanele în vârstă vor face parte din planul de relaxare, atunci când condițiile epidemiologice ne vor permite să facem această relaxare. Nu vor fi supuși niciunei discriminări! Știm cât înseamnă pentru ei să revină la o viață cât de cât normală”, a explicat Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul l-a acuzat pe Adrian Streinu Cercel de manipulare și a îndemnat populația să se informeze doar din surse oficiale.

“Sunt foarte mulți oameni în vârstă care m-au sunat, inclusiv cu lacrimi în ochi, să roage să nu cumva să luăm astfel de măsuri, să nu cumva să îi rupem de familii. Asta arată lipsa totală de responsabilitate a celor care transmit aceste informații și, mai ales, a acelora care manipulează opinia publică și încearcă să prezinte astfel de propuneri ca fiind decizii la nivel guvernamental”, a adăugat Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.