Ludovic Orban: La începutul anului școlar, Ministerul Educației nu va putea cumpăra mai mult de o treime din cele 250 de mii de tablete

Ludovic Orban a recunoscut că Ministerul Educației nu va putea cumpăra la începutul anului școlar mai mult de o treime din cele 250 de mii de tablete promise copiilor din familii foarte sărace, într-un interviu acordat la postul B1.

Șeful Executivului a dat vina pe Oficiul Național pentru Achiziții Publice care ar fi fost prea scrupulos în respectarea procedurilor.

Licitația este în curs de aproape trei luni, iar Ludovic Orban amenință conducerea ONAC cu demiterea.

În vară, Guvernul a promis că până la 10 septembrie, 250 de mii de copii care nu aveau în familie nici măcar un telefon conectat la internet vor primi câte o tabletă.

Licitația a fost întârziată din motive birocratice, procedura a ajuns în faza selecției eventualilor câștigători care oricum aveau o misiune dificilă: să livreze în schimbul a 600 de lei o tabletă rezistentă, cu acces la internet, garanție, conectivitate 4G și cel puțin 32 de GB spațiu de stocare.

În timp ce surse din cadrul ONAC au precizat pentru Europa FM că licitația a fost comandată prea târziu pentru a putea fi gata la timp, premierul acuză conducerea ONAC de prea multă rigurozitate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După ce și-a dat seama că tablete nu vor ajunge la elevi până la începerea școlii, Guvernul le-a promis primarilor, inspectorilor școlari și directorilor de școli că dacă vor cumpăra repede tablete pentru copii, Executivul le va deconta în această toamnă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS