Ludovic Orban, despre Legea salarizării: Povești vânătorești despre cum o să crească salariile precum Făt Frumos

O lege prost scrisă, astfel a caracterizat legea salarizării candidatul președintia PNL, Ludovic Orban. El spune că dacă PNL va ajunge la guvernare, va plafona cheltuielile de personal la cel mult 4o% din încasarile bugetare.

Ludovic Orban consideră că după cum arată legea salarizarii nu mai o să mai rămână niciun leu pentru investiții și susține că întotdeauna trebuie să existe un echilibru între dezvoltare și plățile curente.

Eu nu am mai văzut în nicio lege din altă țară democratică din lume care să etapizezi creșterile salariale pe ce criteriu, pe ce…?Nu există… O lege trebuie să se refere strict la momentul în care intră în vigoare, trebuie să stabiliească salarizarea diferitelor sectoare în funcție de importanța pe care o au pentru societate domeniile respective, în funcție de gradul de dificultate al activităților din fiecare domeniu, trebuie să creeze un sistem care să permită recompensarea acelor funcționari care își fac bine treaba, care au rezultate în activitatea lor și care servesc cetățeanul cu conștiinciozitate și dedicare. Nu văd așa ceva. Sunt perpetuate dezechilibre în actuala lege, sunt spuse povești vânătorești despre cum o să crească salariile precum Făt Frumos într-o zi cât cresc alții în deastea, nu se vorbește despre sursele de finanțare, nu există nicio corelare între dezvoltarea economică, creșterea economică și nivelul acestor salarii“, a explicat Ludovic Orban, în timpul unei vizite la Iași.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În structurarea bugetului trebuie să existe un echilibru – între banii care îi plătești, cheltuielile curente între care intră și salariile și banii pe care îi folosești pentru dezvoltare, care înseamnă banii de investiții. După cum arată legea asta nu mai o să mai rămână niciun leu pentru investiții, nu o să mai rămână niciun leu pentru cofinanțări pentru fonduri europene, nu o să mai rămână niciun leu pentru susținerea unor proiecte serioase, cum sunt de exemplu cele pe care ale România ca stat NATO de a asigura 2% din PIB pentru înzestrarea militară. O să ajungem să plătim taxe și impozite numai ca să dăm salarii, ori lucrul ăsta nu este de acceptat“, a conchis Ludovic Orban.

Ludovic Orban a participat, joi, la Iaşi, la o întâlnire cu membrii liberali ieşeni, în cadrul căreia şi-a prezentat moţiunea cu care va candida la congresul din 17 iunie.

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi a decis luna trecută să-l susţină pe Ludovic Orban la şefia partidului, decizia finală urmând a fi luată la sfîrşitul acestei săptămâni în şedinţa Comitetului Director Judeţean al PNL.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS