Confidenţialitate

Orban, PNL: Dacă vom fi chemați să formăm Guvernul, persoana desemnată să fie premier sunt eu

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, joi, că a convocat pentru vineri, la ora 09.00, Biroul Politic Național pentru a stabili strategia, echipa care va reprezenta partidul și mandatul cu care liberalii vom merge la consultări cu președintele României, pentru formarea unui nou Guvern.

“Mâine, la ora 9.00, am convocat Biroul Politic Național pentru a stabili strategia, pentru a stabili echipa care va reprezenta partidul, în cadrul consultărilor la Cotroceni și de asemenea mandatul cu care ne vom duce la președintele României. Salut tăria tuturor parlamentarilor care au votat moțiunea de cenzură. Chiar dacă românii și-au dorit în proporziție de 90% să cadă acest guvern, țin să le transmit respectul meu parlamentarilor, indiferent de culoarea lor politică și pentru faptul că am reușit în sfârșit PSD să facă rău României. (…) Faza 1, primul pas s-a încheiat. Sunt convins că fiecare formațiune politică va decide în forurile statutare care va fi mandatul la consultărilor cu președintele României. Declarațiile privitoare la ceea ce vom face, la mandatul cu care vom merge la Cotroceni le vom da numai după BPN de mâine.”, a declarat Ludovic Orban.

“Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implcarea în succesul acestei moțiuni. Le mulțumesc liberalilor care au fost prezenți toți. le mulțumesc tuturor partenerilor politici care au fost alături de noi în acest demers și care au stat până la final. (…) I-am mulțumit președintelui a cărui sprijin a contat enorm, dacă nu a fost chiar decisiv”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a declarat, după anunțul potrivit căruia Guvernul Dăncilă a căzut, că persoana desemnată pentru funcția de premier din partea PNL va fi chiar el, în cazul în care membrii vor fi chemați la formarea noului guvern.

„Orice declarație legată de ceea ce se va întâmpla de acum înainte, o vom face după reuniunea BPN. Se știe foarte bine că în cazul în care vom fi chemați să formăm Guvernul, persoana desemnată să fie premier sunt eu, Ludovic Orban”, a declarat liderul PNL.