Confidenţialitate

Ludovic Orban: Cetăţenii din localităţile carantinate vor putea vota la alegerile parlamentare | AUDIO

Toţi cetăţenii din localităţile carantinate vor putea vota la alegerile parlamentare, spune premierul Ludovic Orban.

Nu va exista nicio restricţie pentru ei, mai spune şeful Guvernului. În ceea ce-i priveşte pe cetăţenii care au contractat virusul SARS-CoV-2 şi se află în carantină sau izolare, aceştia vor putea vota la urna mobilă. Măsurile vor fi introduse într-o hotărâre de Guvern:

„Nu va exista restricții în ceea ce privește deplasare cetățenilor la secțiile de votare. Toți cetățenii care se află în izolare sau în carantină, (…) își vor putea exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Vaccinarea împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie, spune premierul Ludovic Orban, iar avantajele vaccinării vor fi prezentate în cadrul unei campanii naţionale.

Luni, la ora 14:00, premierul participă la o nouă şedinţă convocată de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, unde se discută noi măsuri pentru campania de vaccinare anti-COVID pe care şeful statului o consideră o problemă de securitate naţională.

„Autoritățile nu pot să oblige pe cineva să se vaccineze, noi putem să le arătăm toate avantajele vaccinării. Sigur că vaccinarea este cea mai bună soluție de a nu contracta această boală. O campanie reușită de vaccinare estea care poate să ne conducă la revenirea la normalitate într-un timp rezonabil. Se vede deja, știți vorba aia, luminița de la capătul tunelului”, a mai spus Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.