Confidenţialitate

Orban: Am cerut să nu se dea amendă din prima, ci doar avertisment. Nu vrem amenzi la kilogram | AUDIO

Premierul a anunțat, marți seară, că a cerut polițiștilor să nu dea amenzi „din prima”, ci să existe întâi un avertisment.

Ludovic Orbana precizat că niciodată nu a existat o dispoziție care să prevadă să se dea „amenzi la kilogram”.

Potrivit șefului guvernului, polițiștii nu au un „plan de amenzi” și că a solicitat ca sancțiunile să fie date doar în caz de încălcare foarte clară și foarte severă a reglementărilor.

„Cuvântul de ordine care a fost dat către polițiști a fost măsură, politețe, o abordare cât se poate de serioasă a necesității implementării măsurilor luate. Pe de altă parte, nu a existat niciodată o dispoziție care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a fi plan de amenzi. Nu există o astfel de decizie. Dacă mai există abuzuri pe plan local am solicitat conducerii instituțiilor din subordinea MAI să corecteze astfel de situații. Atunci când se dă amendă sau se deschide dosar penal să se facă cu motive extrem de solide și extrem de serioase și am accentuat foarte mult necesitatea funcției de prevenție și am solicitat să nu se dea amendă din prima, ci întâi să existe un avertisment, și doar în caz de încălcare foarte clară, foarte severă, cu bună știință a reglementărilor să se de amenzi, mai ales cele care depășesc amenda minim”, a declarat Ludovic Orban, la TVR.

Acesta a spus că, pe de altă parte, oamenii trebuie să înțeleagă că poliția, jandarmeria și forțele MApN iau toate măsurile pentru a se asigura respectarea regulilor.

“E prematur să anunțăm un plan de redresare economică pentru perioada de după starea de urgență”, a mai declarat premierul Ludovic Orban la Televiziunea Publică.

El a adăugat că nu este cunoscută, încă, amploarea efectelor economice ale crizei  și că măsurile interne vor fi inspirate de cele la nivel european.

A anunțat însă, că marile companii ar putea beneficia de un program asemănător celui pentru IMM-uri – cu credite pentru investiții, garantate de stat și cu dobândă subvenționată:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.