Lucrările la Pasajul Piața Sudului vor fi gata în decembrie 2018

Cosmarul bucurestenilor – la Piata Sudului – va tine pana in 2019! Termenul pentru finalizarea Pasajului a fost din nou prelungit!.

Pe de alta parte, Gabriela Firea nu vrea ca străzile din centrul Bucureștiului să fie blocate de activități stradale. Intr-o emisiune televizată, noul primar general a spus  că traficul nu ar trebui să fie afectat de astfel de activități care pot fi organizate pe terenuri virane, in parcuri, la Arena Națională sau la pavilionul Romexpo.

Primarița Capitalei mai spune că toată zona Centrului Vechi trebuie eliberată, iar familiile care locuiesc aici vor primi o alternativă locativă. Motivul invocat de Gabriela Firea este acela că toate clădirile din zonă prezintă risc seismic. După eliberarea imobilelor, acestea ar urma să fie consolidate de municipalitate.

În altă ordine de idei, termenul pentru finalizarea Pasajului de la Piața Sudului a fost prelungit pana la 31 decembrie 2018. Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, Guvernul a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor la toate obiectivele din București realizate cu fonduri europene, care ar fi trebuit finalizate până pe 30 iunie.

Astfel, la Piața Sudului lucrările sunt realizate în prezent în procent de 54%. La începutul lunii iunie, municipalitatea anunțase că, la data de 1 iunie, „gradul de finalizare al lucrarilor la Pasajul de la Piata Sudului este de 80%” și că proiectul „este în grafic pentru termenul limită de finalizare”, stabilit la 30 iunie 2016.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS