Confidenţialitate

Lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiță este un plagiat – a decis Comisia de Etică a Academiei de Poliție

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare urmează să ia o decizie privind retragerea titlului de doctor primarului sectorului 3, Robert Negoiță.

Consiliul a fost sesizat de Comisia de Etică a Academiei de Poliție, care a stabilit că lucrarea de doctorat a lui Robert Negoiță este un plagiat.

Decizia de plagiat în cazul lucrării de doctorat a lui Robert Negoiță a fost luată de Comisia de etică a Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza – a declarat pentru agenția news.ro rectorul Academiei, Daniel Torje.

Decizia a fost luată joi, când a fost trimisă și cererea de retragere a titlului de doctor către Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.
Rectorul Academiei de Poliţie a declarat că instituţia pe care o conduce va verifica suspiciunile de plagiat care apar în presă, așa cum s-a întâmplat și în cazul primarului Sectorului 3.

În urmă cu 2 luni, jurnalista Emilia Șercan scria că teza care i-a adus lui Robert Negoiţă titlul de doctor în Ştiinţe Juridice este plagiată de la prima până la ultima frază, fiind copiată integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe internet.

Robert Negoiţă a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza, cu lucrarea “Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social” .