Confidenţialitate

Lucian Bode, ministrul interimar la Justiție: Cu siguranță voi aviza proiectul Anghel Saligny | AUDIO

Proiectul ”Anghel Saligny” , cunoscut drept PNDL 3 va fi avizat,  a anunțat Lucian Bode. Este vorba de proiectul prin care 50 de miliarde de lei vor ajunge la autoritățile locale.

„Cu siguranță voi aviza proiectul Anghel Saligny”, a declarat Lucian Bode, ministrul interimar al Justiției, care precizează că Ministerul Justiției se pronunță pe legalitatea unui proiect și nu pe oportunitate.

În ceea ce privește Planul Național de Investiții Anghel Saligny a fost dezbătut în primă lectură în Guvern în urmă cu trei săptămâni și așa cum rezultă din primele discuții pe care le-am avut cu specialiștii din Ministerul Justiției, cunoscând subiectul în coordonate mari, în această seară ne vom consulta cu echipa de la Ministerul Dezvoltării, cu specialiștii care au inițiat proiect și cu siguranță voi aviza acest proiect”, anunță ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

El spune că procedura de avizare a unui act normativ este de natură tehnică.

Ministerul Justiției trebuie să se pronunțe strict pe legalitatea actelor. Despre oportunitatea unui program sau unei măsuri guvernamentale, deciziile sunt luate când construiești programul de guvernare, când stabilești politicile publice sau direcțiile de acțiune. Ministerul Justiției se va pronunța de fiecare dată pe legalitatea unui proiect și nu pe oportunitate”, conchide Bode.

Guvernul are programată vineri, 3 septembrie, o ședință și este de așteptat să aprobe Planul Național de Investiții, în valoare de 50 de miliarde de lei.

Lucian Bode a preluat interimatul la Justiție după remanierea lui Stelian Ion, ministru USR – PLUS.