Love is in the ART, festival la întâia ediţie, în Bucureşti

Prima ediţie a Festivalului Love is in the ART aduce în Capitală piese de teatru, spectacole de dans contemporan, expoziţii foto, proiecţii de film şi concerte.

Vineri, 13 noiembrie, pe scena Teatrelli, de la ora 19.00, un show impresionant al artistului Momo Sanno. Înainte de reprezentaţie, de la ora 18.00, la Galeria Creart din Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, va avea loc vernisajul expoziţiei foto „Love is in the Photography”.

Tot vineri, de la ora 19.30, la Teatrul de Comedie va fi prezentat spectacolul „La vita e bella”, de Radu F. Alexandru, în regia lui Vlad Cristache, cu Delia Seceleanu, Cristian Iacob, Delia Nartea, Alexandru Conovaru.

De asemenea, organizatorii Love is in the ART îi invită pe cinefili, vineri seara, la proiecţia filmului „Happy, Happy”, de Anne Sewitsky, la J’ai Bistrot, de la ora 19,00. Lungmetrajul spaniol „Stockholm”, în regia lui Rodrigo Sorogoyen, care a câştigat trofeul TIFF 2014, va fi proiectat de la aceeaşi oră, la Green Hours.

Sâmbătă, la Teatrelli, va fi prezentat spectacolul de teatru „Edith Piaf”, scenariul şi regia semnate de Mălina Andrei, de la ora 19.00, iar la Green Hours – filmul „Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti”, de la ora 22.30.

În programul proiecţiilor de film se mai află şi „Io sono l’amore”, un lungmetraj regizat de Luca Guadagnino, cu Tilda Swinton şi Flavio Parenti, o tragică poveste de dragoste petrecută în Milano la final de mileniu. Filmul, programat de la ora 19.00, urmăreşte prăbuşirea clasei burgheze sub presiunea pasiunilor şi a sentimentului de dragoste necondiţionată.

Cei mai mici spectatori sunt aşteptaţi de la ora 18.00, în sala Teatrului Excelsior, unde actorii de la Teatrul „Ion Creangă” le-au pregătit spectacolul „Spaima zmeilor”, de Mihai Ion şi Gelu Colceag.

Teatrul de Artă îşi deschide porţile, de la ora 19.15, pentru avanpremiera „Cerere în căsătorie”, de A.P. Cehov, în regia lui Victor Olahut, piesa care îi are în distribuţie pe Florentina Năstase, George Constantinescu şi Valentin Terente.

Ultima zi a festivalului va aduce la Teatrelli, de la ora 19.00, spectacolul „Slugă la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni, în regia lui Dan Tudor, iar la J’ai Bistrot cinefilii vor putea viziona, începând cu ora 19,00, „Hasta la Vista”, de Geoffrey Enthoven.

Intrarea este liberă la toate evenimentele.

Festivalul „Love is in the ART” este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Creart, Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie.