Confidenţialitate

Lotul ABV 2856 de vaccin AstraZeneca va fi folosit în continuare în România

Decizia de carantinare a lotului ABV 2856 de la AstraZeneca a fost anulată în urma ședinței de vineri a reprezentanților CNCAV și a experților medicali.

Potrivit acestora, vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.

„Încurajăm monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii din Sănătate. CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19”, anunță CNCAV.

Lotul ABV2856 a fost oprit de la vaccinare în România, săptămâna trecută, și înlocuit cu doze din alt lot de la AstraZeneca, după ce Italia a suspendat vaccinarea în urma unor efecte advrse de natură trombotică.

Din lotul ABV 2856 România a utilizat, începând cu 15 februarie, 77.049 de doze.