Confidenţialitate

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie va fi gata la timp, luna viitoare

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Cătălin Homor, a inspectat timp de două zile și 2 nopți, în 17 şi 18 august, şantierul lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, supranumit “autostrada scufundată”.

Asta după ce o porţiune de câteva sute de metri a fost demolată, din cauză că au apărut fisuri şi denivelări grave pe carosabil.

Se lucrează acum intens pentru ca lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie va fi gata la timp, adică luna viitoare. Muncitorii lucrează și noaptea, iar șeful CNADNR a preferat personal stadiul lucrărilor.
Directorul general al companiei a anunţat că va monitoriza în continuare “cu mare atenţie” activitatea de pe şantier.

CNADNR plătește aceste lucrări din bugetul de stat, dar ar trebui finanţatate din garanţia depusă de constructorul italian, executată de compania de drumuri.

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, lung de 22 de kilometri, a fost realizat în urma unui contract încheiat în 2011. A fost gata în 2014 și inaugurat două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în prezenţa premierului Victor Ponta, candidat la alegeri. La nici un an însă o porţiune de câteva sute de metri a fost demolată, din cauză că au apărut fisuri şi denivelări grave pe carosabil.