Loteria Fiscală, bilanț după prima extragere: 18.215 cereri de revendicare. Fiecărui câștigător îi revin 55 lei.

Următoarea extragere va avea loc în luna iunie, pentru bonuri emise în aprilie și mai, dar ministerul Finanțelor nu a anunțat și data.

După prima extragere a loteriei fiscale, la sediile ANAF au depus cereri de revendicare a premiului toți cei care au avut acasă un bon fiscal, emis pe 7 februarie, cu valoarea între 6 lei și 6,99 de lei.

Sunt în total 18.215 persoane, cele mai multe din București, Cluj și Brașov. La polul opus, cele mai puține bonuri câștigătoare s-au înregistrat în județele Giurgiu, Călărași, Ilfov.

Premiul de 1 milion de lei se va împărți în mod egal. Dacă toate bonurile depuse vor fi validate, câștigul va fi de 54,9 lei. Practic, inspectorii ANAF verifică dacă bonurile depuse sunt înregistrate în contabilitatea magazinului emitent. Altfel, bonul va fi invalidat, iar firma respectivă amendată.

Guvernul intenționează să schimbe modalitatea de organizare și selecție a câștigătorilor la loterie, pentru a asigura premii mai consistente. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici anunța recent că ar putea fi selectați doar 100 de câștigători.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS