”Loteria bonurilor fiscale” – lansata din iulie / Extragerile vor fi organizate de Loteria Romana

Guvernul începe din vară ‘Loteria bonurilor fiscale’. Pot participa toate persoanele fizice cu vârsta de peste 18 ani care, după cumpărături, păstrează bonurile fiscale. Extragerile vor fi organizate lunar de compania Loteria Română, arată un document obținut de agenția de știri Mediafax. Programul Guvernului are ca scop reducerea evaziunii fiscale.

Loteria bonurilor fiscale începe în iulie, iar bugetul alocat pe ultimele șase luni din acest an va fi de 10 milioane de lei.

Extragerile vor avea loc în fiecare lună, în prima duminică după data de 15, dar și ocazional. Potrivit proiectului, vor fi extrase aleatoriu numere între 1 și 999, care reprezintă valoarea totală a bonului și data emiterii acestuia.

La extragerile lunare vor participa doar bonuri emise în luna anterioară (de exemplu, pentru primul concurs din iulie se califică bonurile din iunie).

Premiile vor fi revendicate prin depunerea bonului fiscal câştigător, în original, la orice unitate teritorială a Agenţiei Naționale de Administrare Fiscală, alături de copia actului de identitate şi de o declaraţie al cărei model va fi aprobat de ministrul Finanţelor.

Câștigatorul va avea însă de așteptat până să intre în posesia banilor pentru că revendicarea premiului va fi posibilă în cel mult o lună de la extragere.

Premiile vor fi virate de Ministerul Finanțelor într-un cont bancar, în cel mult două luni de la expirarea termenului de revendicare a premiilor.

Reprezentanții ministerului anunțau recent că vor fi acordate lunar 160 de premii, în valoare de câte 1.200 lei fiecare.