Loro Parque și Siam Park – polii distracției în Tenerife

Poate că Disneyland Paris sau PortAventura, aflat nu departe de Barcelona sunt mai cunoscute turiștilor români, însă unele dintre cele mai apreciate parcuri de distracție la nivel mondial se află în Insulele Canare.

 

Tenerife se laudă cu unul dintre cele mai spectaculoase parcuri de distracții din lume. Se numește Siam Park și anul trecut chiar a obținut titlul de Cel mai bun parc acvatic. O vizită aici este o adevărată provocare pentru oricine, spune Marius Mihuț, ghid turistic în Tenerife.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Biletul de intrare la Siam Park costă 34 de euro de persoană. Cu acest tichet, vizitatorii au acces la toate instalațiile din parcul acvatic. Sfatul ghidului turistic este acela de a aloca o zi întreagă pentru a descoperi surprizele din Siam Park.

 

Tot o zi îți ia și vizitarea unui alt parc din Tenerife. Se numește Loro Parque; loro în limba spaniolă înseamnă ”papagal”. Numele parcului vine de la cele peste 400 de specii de papagali care locuiesc aici. În fiecare zi, papagali dresați oferă spectacole pentru cei care îi vizitează. Spectacole extrem de captivante oferă și leii de mare sau delfinii, afirmă Marius Mihuț.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Totul este cât se poate de safe pentru spectatori. Singurul pericol este pentru cei care stau în primele rânduri la spectacolul cu orci pentru că acestea fac tot posibilul pentru a-i uda din cap până în picioare plesnind apa cu putere. Dar acest lucru este semnalat: pe scaunele din primele rânduri scrie mare SPLASH, iar cei care se așază aici primesc pelerine de ploaie. Trebuie spus ca în zilele cu temperaturi ridicate este bătaie pe aceste locuri. Partea bună în Tenerife este că niciodată nu e prea cald sau prea frig. Temperatura se menține relativ constantă; de exemplu, se poate sta la plajă și în luna noiembrie, când sunt aproximativ 26-27 de grade la prânz.

 

Articole Similare