Confidenţialitate

Loredana: Începuturile carierei, ca scenariu de film – VIDEO

Loredana a început să cânte de la vârsta de trei ani, odată cu cântecele copilăriei pe care le afla de la mama sa, învăţătoare.

Primul spectacol pe o scena în faţa unui public numeros a fost cu Cenaclul Flacăra, când – la o reprezentaţie în Oneşti a grupului creat de Adrian Păunescu – fără ştirea părinţilor a participat la un casting care i-a permis să cânte înaintea artiştilor mari invitaţi în spectacol.

Nu împlinise încă 12 ani, iar Adrian Păunescu i-a prezis atunci că va ajunge o mare artistă.

La 14 ani a participat la o preselecţie televizată la un concurs de “Cântarea României” în Focşani, unde a fost remarcată de producătorii televiziunii naţionale Dumitru Moroşanu şi Jolt Kerestely.

Aşa a primit invitaţia de a participa la “Steaua fără nume” – cel mai prestigios concurs tv de talente al acelor vremuri.

Etapele concursului se întindeau pe aproape trei ani şi producătorii i-au recomandat să apară îmbrăcată ”mai bătrânicios” şi să nu spună câţi ani are, vârsta minimă acceptată fiind 17 ani.

La începutul lui 1986 a câştigat concursul ”Steaua fără nume” cu cele mai mari note acordate vreodată, fiind şi cea mai tânără câştigătoare. Nu împlinise încă 16 ani.

Loredana rămâne o elevă conştiincioasă, intră la liceu cu nota 9.95 şi, la cererea expresă a mamei, a purtat în turnee o valiză cu cărţile de la şcoală din care se pregăteşte cât se afla pe drumuri.

Câteva luni mai târziu, în acelaşi an -1986- a participat la Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia, unde a câştigat marele trofeu, devenind cea mai tânără deţinătoare a premiului cel mare din toată istoria festivalului, un record neegalat încă. Avea 16 ani şi a cântat ”Mă întreb ce să fac”, o piesă în prima audiţie, scrisă pentru ea de Marius Ţeicu.