LONDRA: Incindent la poarta Parlamentului britanic

UPDATE:
Niciunul dintre pietonii răniţi în urma incidentului de marţi dimineaţă, când un autoturism a lovit bariera de securitate din faţa parlamentului britanic la Londra, nu a suferit răni grave care să-i pună în pericol viaţa, menţionează poliţia britanică, potrivit AFP şi Reuters.

Poliţia nu a specificat numărul de persoane rănite de vehiculul care a lovit bariera de securitate din faţa parlamentului britanic.

În acelaşi timp, ancheta atacului asupra parlamentului a fost încredinţată Diviziei antiteroriste a Scotland Yard-ului, potrivit AFP.

Un bărbat a fost arestat și doi pietoni răniți după ce o mașină a intrat în barierele de securitate ale Parlamentului de la Londra.

Străzile din jurul Piața Parlamentului, Millbank și Grădinile Tower Tower au fost împrejmuite de zeci de polițiști înarmați.

Polițiștii au înconjurat mașina și l-au reținut pe șofer. Mai multe ambulanțe au sosit la fața locului.

Nu este clar dacă incidentul este un act terorist.

Potrivit unor martori citați de BBC, acțiunea șoferului ar fi fost una deliberată.

Incidentul a avut loc la ora 7.30, ora Londrei.

Corespondentul Euronews/NBC în Marea Britanie Vincent McAviney a postat pe contul său de Twitter o filmare de la locul incidentului.

”Astăzi, la 07:37, o maşină a intrat în bariera din faţa parlamentului. Şoferul a fost arestat de poliţiştii prezenţi la faţa locului. Mai mulţi pietoni au fost răniţi”, a anunțat poliţia britanică într-o postare pe Twitter.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS