Londra: Guvernantii englezi iau masuri dure impotriva “turismului pentru beneficii sociale”

Premierul David Cameron anunţă înăsprirea condiţiilor de acordare a beneficiilor pentru imigranţi

Imigranţii din Uniunea Europeană nu vor putea să pretindă sprijin din partea statului englez pe termen nelimitat, condițiile de acordare a ajutoarelor de şomaj vor fi înăsprinte, iar accesul la locuinţe sociale va fi limitat, relatează BBC.

Concret, noii imigranţi nu vor primi ajutoare de şomaj în primele trei luni. Plăţile vor fi oprite după jumătate de an, excepţie făcând situaţia în care aceştia au o şansă ‘reală’ de a se angaja.

În plus, cei care nu îşi caută de lucru vor fi expulzaţi şi nu se vor putea întoarce mai devreme de 12 luni în Regatul Unit, iar amenzile pentru angajatorii care nu plătesc salariul minim vor creşte de patru ori.

Șeful guvernului de la Londra a declarat, de asemenea, că cetăţenii britanici sunt ‘profund îngrijoraţi’ de nivelul imigraţiei provenind din România şi Bulgaria.

Mai mult, premierul britanic a pus sub semnul întrebării şi principiul libertăţii de circulaţie în cadrul Uniunii Europene, precizând că acest drept nu poate fi ‘necondiţionat’.

El a sugerat că un viitor Guvern conservator după 2015 ar putea exercita presiuni pentru schimbări majore pentru limitarea numărului de imigranţi din ţările membre sau viitoare membre ale blocului comunitar.