Londra: Două noi greve de o zi la metrou

Personalul metroului londonez (London Underground) a anunţat două noi greve de 24 de ore, la sfârşitul acestei luni, care vor afecta şi mai mult navetiştii.

Aceștia sunt deja afectaţi de protestele greviştilor faţă de unele planuri de introducere a serviciului de noapte.

Sindicatul Transporturilor Feroviare a anunţat greve de 24 de ore, începând de la ora locală 21.00 (23.00, ora României) pe 25 şi 27 august.

Milioane de londonezi au fost nevoiţi să meargă pe jos, cu bicicleta sau cu autobuze aglomerate la şi de la serviciu joi, după ce personalul de la metrou a participat la cea de a doua grevă de o zi în decurs de o lună, în semn de protest faţă de introducerea serviciului pe timp de noapte în weekenduri.

Patru sindicate sunt blocate într-un conflict cu patronatul, ce durează de câteva luni, după ce primarul Londrei Boris Johnson a anunţat că intenţionează să introducă serviciul de 24 de ore la metrou vinerea şi sâmbăta, începând din 12 septembrie.

Aproximativ patru milioane de persoane folosesc zilnic metroul dn Londra, care supraaglomerează mijloacele de transport în comun de suprafaţă pe timpul întreruperii activităţii metroului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS