Londra, destinatia externa preferata de romani pentru vacanta de iarna

Un city-break de Crăciun sau Revelion, achiziționat în această perioadă, costă câteva sute de euro.

Potrivit clasamentelor întocmite de turoperatorii români, Londra este una dintre destinațiile preferate de turiștii români pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă.

Londonezii obișnuiesc să intre în atmosfera Crăciunului încă de la începutul lunii noiembrie. Cu aproape două luni înainte de sărbători, orașul se transformă complet: din Oxford Street până în Trafalgar Square, din zona Parlamentului până la London Eye – totul e îmbrăcat în straie de sărbătoare. În plus, marile magazine îi așteaptă pe turiști cu oferte de nerefuzat pentru că este perioada reducerilor.

De asemenea, în capitala Marii Britanii sunt organizate foarte multe evenimente, târguri și piețe de sezon. De exemplu, în Hyde Park este deschis Winter Wonderland, locul în care vizitatorii găsesc un patinoar uriaș, dar și standuri cu mâncare și băutură.

Din Hyde Park, turiștii trebuie să meargă și la Harrods. Nu neapărat pentru a face cumpărături – nu toată lumea își permite -, dar merită pentru atmosfera de sărbătoare.

Imediat după Revelion, turiștii au ocazia să participe la celebra London Parade, un eveniment anual care atrage de fiecare dată mii de participanți. De asemenea, dacă v-ați hotărât să faceți turul orașului cu celebrele autobuze roșii, îl veți avea ghid chiar pe Moș Crăciun. În timp ce faceți poze și descoperiți principalele obiective ale orașului, puteți savura un vin fiert.

În ceea ce privește costurile, Londra este un oraș scump. E scumpă mai ales cazarea, dar și o masă la restaurant ajunge la câteva zeci de lire sterline. Pentru a petrece sărbătorile aici, turoperatorii recomandă ca pachetul să fie achiziționat din timp. În caz contrar, turiștii riscă să nu mai găsească bilete de avion sau camere libere. Cei care s-au hotărât pe ultima sută de metri să meargă la Londra de Crăciun sau de Revelion trebuie să aibă pregătită suma de 300-400 de euro, afirmă Manuela Melinescu, reprezentanta unui portal de turism. (AUDIO)