Confidenţialitate

Londra: Cozi mari în așteptarea sicriului Reginei Elisabeta a II-a. „Ne-a dăruit 70 de ani, ne permitem să-i acordăm și noi câteva ore”

La Londra, au început deja să se formeze cozi înainte ca sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a să fie depus, marți după-amiază, la Palatul Parlamentului. Luni noapte, mii de oameni au așteptat între 8 și 10 ore la coadă, la catedrala St Giles din Edinburgh, Scoția, pentru a-și lua rămas bun de la regină.   

Îmbrăcați în haine groase și pregătiți să așteapte o noapte întreagă pentru a-și lua rămas bun de la regina Elisabeta a II-a, mii de oamenii s-au așezat la coadă la catedrala St Giles din Edinburgh, Scoția. Între 8 și 10 ore au așteptat cei mai mulți dintre ei.

„Regina ne-a dăruit 70 de ani, cred că ne permitem să-i acordăm și noi câteva ore din timpul nostru”, a spus pentru postul de televiziune Sky News o femeie care a străbutut o distanță de 500 de kilometri din sudul Angliei până în Scoția, ca să îi aducă Reginei un ultim omagiu.

Sicriul cu trupul neînsuflețit va rămâne în Edinburgh până la ora locală 17.00, după care va ajunge la Londra. Va fi depus întâi la Palatul Buckingham, apoi la Westminster Hall, în Palatul Parlamentului, unde va rămâne pentru priveghi timp de 4 zile

La Londra, s-au format deja cozi. Mulți s-au așezat încă de luni noapte la rând, relatează jurnaliștii BBC, care prezintă mărturiile mai multor persoane.

Printre acestea și Grace, care a mărturisit că a urmărit mereu evenimentele regale, deoarece tatăl ei facea parte din Garda Irlandeză și a participat la încoronarea Reginei.

„Acesta este modul în prin care ne arătăm respect față de Regină care a făcut un mare serviciu țării, Commonwealth-ului și lumii”, au spus oamenii aflați la rând.

Citete și: Câinii Corgi ai Reginei Elisabeta a II-a vor fi îngrijiți de Prințul Andrew. Biografa casei regale: „Să recunoaștem, nu are altceva de făcut” | AUDIO

Foto: Shutterstock