Confidenţialitate

London Critics’ Circle Awards: “colectiv” a fost desemnat “documentarul anului”

Filmul “colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a fost desemnat “documentarul anului” la ediţia a 41-a a London Critics’ Circle Awards, potrivit Variety.

“Nomadland” a fost desemnat filmul anului, Frances McDormand a fost numită actriţa anului, iar regizoarea Chloé Zhao a fost desemnată “scenarista anului”.

Filmul britanic horror “Saint Maud” a câştigat la categoriile “filmul britanico-irlandez al anului”, “actriţa britanico-irlandeză a anului” (Morfydd Clark) şi “cel mai bun cineast debutant britanico-irlandez” (Rose Glass).

Chadwick Boseman a câştigat postum trofeul la categoria “actorul anului” pentru interpretarea din filmul “Ma Rainey’s Black Bottom”. Premiul lui a fost acceptat printr-un mesaj video de Coleman Domingo, colegul său din “Ma Rainey’s Black Bottom”.

Riz Ahmed a fost numit actorul britanico-irlandez al anului datorită rolurilor jucate în “Sound of Metal” şi “Mogul Mowgli”, iar scurtmetrajul pe care l-a scris, produs şi în care a fost protagonist, “The Long Goodbye”, regizat de Aniel Karia, a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj britanico-irlandez.

Cel mai bun film străin din 2020 a fost desemnat lungmetrajul danez “Another Round”, regizat de Thomas Vinterberg.

Ceremonia a avut loc online, duminică noaptea, pe canalul YouTube Critics’ Circle.