Logo pentru vizita lui Papa Francisc în România: ”Să mergem împreună!”

Papa Francisc urmează să facă o vizită în România în această primăvară, după cum a anunțat oficial, vineri, Administrația Prezidențială.

Pentru vizita pe care o va face Papa Francisc în perioada 31 mai – 2 iunie, CONFERINȚA EPISCOPILOR DIN ROMÂNIA a pregătit și un logo pe care îl va folosi pentru a promova acest eveniment istoric.

”Poporul lui Dumnezeu din România își duce existența sub ocrotirea Maicii Domnului. România este numită adesea grădina Maicii Domnului, expresie dragă tuturor credincioșilor, folosită şi de Sfântul Ioan Paul al II-lea în timpul vizitei sale din 1999. Vizita Papei Francisc preia această amprentă tipic mariană, invitând la unirea tuturor sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului, așa cum indică mottoul Să mergem împreună!

Sfântul Părinte însuși a îndemnat adesea la unirea diferitelor forțe, la renunțarea la egoism și la acordarea priorităţii binelui comun. Urmașul Sfântului Petru vine în România pentru a invita la unitate, pentru a întări în credință. Într-un context confesional divizat, apelul la unitate primește o importantă dimensiune ecumenică.

Culorile utilizate în logo fac trimitere la culorile drapelului național: roşu, galben şi albastru”, se arată într-un comunicat trimis Europa FM de CONFERINȚA EPISCOPILOR DIN ROMÂNIA.

Papa Francisc va fi primit în București, apoi va merge la Iași și la Blaj. De asemenea, va ajunge la Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc.

Vizita de trei zile în România a Papei Francisc vine după repetate invitații transmise de oficialii românii și de reprezentanții bisericilor romano și greco-catolice.

Va fi a doua vizită a unui suveran pontif în România, după cea făcută de Papa Ioan Paul al II-lea, din 1999.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS