Confidenţialitate

Locul 7 pentru România în finala Eurovision – VIDEO

România încheie Eurovision 2017 pe locul 7. La votul telespectatorilor, Ilinca și Alex Florea cu ”Yodel It” au primit 224 de puncte. Juriile naționale au punctat astfel România, în finala Eurovision 2017: 3 puncte – Azerbaidjan, 3 puncte din Letonia, 10 puncte din Muntenegru, 3 puncte din Albania, 5 puncte din Malta, 4 puncte din Macedonia, 6 puncte din Grecia, 12 puncte din Republica Moldova, 3 puncte din Bulgaria, 1 punct din Olanda și 8 puncte din Irlanda.

Salvador Sobral – „Amar Pelos Dois”, din Portugalia, a câștigat Eurovision 2017. Acesta a urcat pe scenă alături de sora lui pentru cânta piesa câștigătoare și a primi trofeul Eurovision 2017.

Republica Moldova a reușit să se califice în finala concursului Eurovision după o lipsă de trei ani și a obținut la Eurovision  locul 3.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este ”Tornero”, interpretată de Mihai Trăistariu.

Din cauza problemelor financiare ale TVR, anul trecut România nu a fost prezentă pe scena Eurovision. În 2015, România a ajuns în finala Eurovision Song Contest cu trupa Voltaj și piesa ”De la capăt”. Atunci, Voltaj s-a clasat pe locul 15.

Astfel s-au împărțit punctele de la juriile naționale

Clasamentul după adăugarea punctelor din televoting