Confidenţialitate

Locuitorii Sectorului 6 își pot lăsa mașinile pe timpul nopții în parcările mall-urilor

Locuitorii din Sectorul 6 al Capitalei își pot lăsa mașinile pe timpul nopții în parcările mall-urilor, a anunțat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Anunțul vine în contextul în care autoritățile vor să deblocheze străzile pentru deszăpezire.

“În această dimineaţă am avut un comandament la nivel de sector, la care am invitat toţi reprezentanţii hypermarketurilor de sector, în special ai mall-urilor, acolo unde există parcări acoperite şi am ajuns la o înţelegere cu ei, în sensul de a permite, pe timp de noapte, accesul persoanelor care locuiesc în proximitatea acestor mall-uri, să parcheze maşinile în spaţiile respective, degajând, astfel, bulevardele, străzile principale, pentru a putea o intervenţie mult mai eficientă pe zona de deszăpezire”, a declarat Gabriel Mutu.

Pe de altă parte, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, i-a criticat pe șoferii care și-au lăsat mașinile în mijlocul străzilor după ninsorile din ultimele zile.

Potrivit edilului, la Paris nimeni nu îşi lasă maşina în mijlocul intersecţiei, pentru că ar fi ridicată imediat. Robert Negoiță crede că aşa ar trebui să se întâmple şi în România.

În opinia sa, trebuie urgentate procedurile pentru ca primăriile să poată ridica mașinile parcate neregulamentar.

“Nu vom avea disciplină în acest oraş fără anumite măsuri de intervenţie rapidă. La Paris nu îşi permite nimeni să îşi lase maşina pe stradă. Am auzit de multe ori spunându-se «Dar dacă nu am unde să parchez?». Nici în Paris nu ai unde să parchezi. Dar nu lasă maşina în mijlocul intersecţiei. Nu rămâne acolo nici cinci minute, ţi-o saltă direct. Aşa ar trebui să se întâmple şi în România”, a spus Robert Negoiță.

Guvernul a stabilit, în decembrie, că mașinile parcate neregulamentar vor putea fi din nou ridicate de pe spațiul public.

Decizia o ia poliția, dar primăriile trebuie să se ocupe de ridicarea autoturismelor. În acest sen, trebuie creat un serviciu special. Tot primăriile, și nu firmele private ca până acum, se vor ocupa de paza mașinilor ridicate.