Locuitorii din trei judeţe din Bulgaria vor unirea cu România

Nemulţumiţi de corupţia din ţara lor mai mulți locuitori din trei judeţe din nord-vestul Bulgariei doresc să consulte cetăţenii pentru a obține autonomia, sau pentru a  realiza unirea cu România.

Iniţiatorul acestei iniţiative, Boris Kamenov, a declarat pentru televiziunea NOVA că unul din motivele pentru această iniţiativă este acela al corupţiei din Bulgaria, potrivit site-ului agenţiei de ştiri Novinite.

„Nu ar trebui să fim părtaşi la corupţie”, a declarat Kamenov, adăugând că locuitorii din nord-vestul Bulgariei s-au luptat mereu pentru o „democraţie reală”.

Întrebat despre motivul pentru care locuitorii acestor trei judeţe ar dori să devină parte din România, Kamenov a răspuns fără ezitare că sistemul judiciar românesc este mai eficient.

„Sistemul lor judiciar este mult mai democratic şi reformat”, a adăugat Boris Kamenov, liderul mişcării separatiste din judeţele Montana, Vidin şi Vraţa.

Iniţiatorul mişcării separatiste a mai afirmat că va înainta României o propunere de alipire la aceasta doar după ce regiunea îşi va câştiga independenţa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS