Locuitorii din Suceava au ramas fara apa calda

Producătorul de energie termică a luat această decizie din cauza restanţelor mari la întreţinere.

Populația din orașul Suceava nu mai primește apă caldă.

Producătorul de energie termică a luat această decizie din cauza restanţelor mari la întreţinere.

Municipalitatea susține că în cazul în care populaţia nu va plăti un milion de euro în următoarele două săptămâni atunci nu va beneficia de încălzire în această iarnă.

Conducerea societăţii Bioenergy a anunţat că oprește funcţionarea centralei termice a municipiului Suceava pentru că nu mai are bani pentru asigurarea combustibilului.

Societatea are de încasat restanțe de peste 16 milioane de lei.

Primarul Ion Lungu s-a întâlnit cu şefii asociaţiilor de proprietari din Suceava şi le-a cerut să încerce să recupereze măcar o parte din datorii.

Totodată edilul i-a criticat pe şefii asociaţiilor de proprietari pentru că nu au făcut eforturi pentru a recupera datoriile de la cetățeni în condițiile în care unele familii nu au platit de mai bine de trei ani de zile.

În luna septembrie, asociaţiile de proprietari au încasat doar 800.000 de lei ceea ce înseamnă o plată medie de 38 de lei pentru fiecare apartament racordat la sistemul centralizat de termoficare.

Dacă în luna octombrie nu se fac încasări de cel puţin un milion de euro de la populaţie, sucevenii nu vor beneficia în sezonul rece de încălzire în sistem centralizat.