Locuitorii din Brașov se pot debranșa gratuit de la sistemul centralizat de încălzire

Brasovenii se pot debransa de la sistemul centralizat de incalzire gratuit.

Este ceea ce au decis comisarii de la protectia consumatorului, dupa ce au analizat reclamatiile oamenilor. In plus, furnizorul de agent termic a fost amendat pentru modul in care si-a oferit serviciile in ultima perioada.
Cu apa calda mai mult lipsa si sub amenintarea sezonului rece in care sa fi depins din nou de Tetkron, sute de brasoveni au depus in aceasta luna cereri pentru debransare.

Oamenii s-au trezit insa amanati si suprataxati pentru a putea scapa de sistemul centralizat de furnizare a agentului termic. Asa ca plangerile au curs la OPC pe aceasta tema.
Comisarii au analizat situatia si au dat dreptate consumatorilor.

In urma sesizarilor, au fost efectuate controale la operatorul economic pentru fiecare reclamatie in parte, iar decizia finala a fost o amenda de 10.000 lei pentru modul in care au fost furnizate serviciile cu pricina catre brasoveni.
Comisarii de la protectia consumatorului au mai dispus si masura de obligare a furnizorului de a accepta fiecare solicitare pentru debransare si de a nu percepe niciun cost pentru aceasta operatiune.

Pana acum debransarea era taxata la Brasov cu 100 de lei de calorifer, asa ca in cazul apartamentelor cu 4 camere, operatiunea costa de multe ori si peste 600 de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS