Confidenţialitate

Locuitorii comunei turistice Rimetea scapă de restricții, după aproape o lună de carantină | AUDIO

După aproape o lună de carantină, locuitorii comunei turistice Rimetea scapă de restricții, dar nu de tot, pentru că, de vineri, râmân în vigoare o serie de măsuri.

În data de 26 martie, comuna Rimetea, din județul Alba, intra în carantină zonală, având atunci o rată de infectare de 18 cazuri la mia de locuitori.

După aproape o lună de restricții severe, măsura carantinării fiind prelungită sistematic din cauza faptului că incidența nu scădea, mai mult ajunsese una record, cu 21 de cazuri la mia de locuitori, Rimetea scapă de carantină.

Totuși, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca o serie de restricții să rămâne valabile. Vreme de 14 zile, între orele 22.00 și 05.00, localnicii nu pot ieși din case fără un motiv întemeiat, rămân interzise spectacolele în aer liber, nunțile, și alte evenimente festive dar se deschid restaurantele, la o capacitate de 30%, ceea ce nu poate decât să-i bucure pe proprietarii zecilor de pensiuni din localitatea care candidează pentru un loc în Patrimoniul UNESCO.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Daniela Stoia