Confidenţialitate

Locuințe lacustre pe Dunăre

Peisaj de vis plus cazare inedită. Este ceea ce li se pregătește turiștilor în comuna Berzasca din județul Caraș-Severin. Aici ar urma să apară prima stațiune-lacustră din țara noastră. Proiectul este pe hârtie de câțiva ani.

La finalul lucrărilor, complexul turistic va fi compus din două insule, Egreta și Pelicanul. În total, vor fi 30 de bungalow-uri, suspendate pe piloni deasupra Dunării. Fiecare căsuţă va avea un living, un loc pentru luat masa și un dormitor cu cristale şi flori de mină pentru cristaloterapie (cristalele, prin energia pe care o focalizează, ne-ar ajuta să ne relaxăm și să combatem stresul). Probabil și terasa cu vedere la Dunăre îi va relaxa pe turiști la fel de mult.

Viitorul sat lacustru va fi construit sub formă de iaht, va avea pontoane pentru pescari și locuri special amenajate pentru ambarcațiuni. Vor fi și piste de biciclete pentru amatorii de mișcare în aer liber.

Primele 15 căsuțe ar urma să fie gata până la sfârşitul anului, iar de anul viitor turiştii se vor putea caza aici. Proiectul îi aparţine unui investitor privat, iar finanţarea vine de la Uniunea Europeană.

Clisura Dunării este cel mai spectaculos defileu al fluviului. Peisajele sunt absolut superbe pentru că suntem în Parcul Natural Porţile de Fier. Principalul obiectiv turistic rămâne rezervația naturală Cazanele Mari și Cazanele Mici. Dar cei pasionaţi de istorie, de exemplu, pot da o fugă până în Drencova, unde sunt ruinele cetăţii medievale cu același nume, sau la Divici, unde se văd urmele Cetăţii Dacice şi ale Castrului.

În ceea ce privește cazarea, pentru că mai avem de așteptat până la inaugurarea stațiunii lacustre, costul unei camere la oricare din pensiunile din zonă pornește de la 80 de lei. La capitolul gastronomie, proprietarii de pensiuni se mândresc cu borșul de peşte, dar și cu bunătăți inspirate din bucătăria vecinilor sârbi.

sursa foto: www.ghiduri-turistice.info