Locatarii unui bloc din Brăila s-au trezit la ușă cu … o barză

Un pui de barză a ajuns, joi, în scara unui bloc din municipiul Brăila, el fiind salvat de angajaţii Grădinii Zoologice, care au fost anunţaţi de o locatară despre neobişnuita vizită.

„Este un caz destul de neobişnuit să găsim o barză la bloc, pentru că, în general, ele vin din mediul rural la noi. Dar şi în oraş sunt copaci destul de înalţi şi, probabil, ele au poposit aici. Eu spun că puiul are în jur de trei-patru luni şi nu este rănit. Noi, la Grădina Zoologică, am primit de-a lungul timpului fel de fel de exemplare cu aripioarele rupte, cu picioarele fracturate, dar nu, în cazul ei, nu se pune problema. E doar speriată şi atât”, a explicat medicul Grădinii Zoologice Brăila, Andreea Vlad.

Ea a precizat că puiul de barză va intra într-o perioadă de carantină, într-un spaţiu izolat, unde va fi deparazitat, după care va fi scos pe lac alături de alte patru berze, aduse la zoo tot în urma unor apeluri lansate de diverse instituţii sau persoane fizice.

„Vom vedea dacă va dori să zboare. Ar fi cel mai bine pentru el, dar cele patru exemplare pe care noi le avem s-au acomodat atât de bine, încât nu vor să plece. Cine ar pleca de la bine? Aici au mâncare, apă, soare”, a completat Andreea Vlad.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS