Confidenţialitate

Ljubljana, orașul perfect pentru o escapadă romantică de weekend – AUDIO

ljubljana-castelul-paravion

Capitala Sloveniei nu numără mai mult de 300.000 de suflete, dar este un oraș foarte viu și foarte animat. Este centrul administrativ, cultural, științific și politic al țării.

I se mai spune și ”Orașul iubirii” pentru că unii istorici cred că numele provine din cuvântul slavon Luba, care înseamnă ”iubit”.

Indiferent de teorie, cer e că Ljubljana e un loc potrivit pentru escapade romantice. Îndrăgostiții pot face un tur al orașului, urmat de o croazieră pe râul Ljubljanica. La cerere, la bordul vaporașelor se pot asculta concerte live și se poate ciocni un pahar de șampanie ori de vin.

Turul orașului Ljubljana trebuie să înceapă cu clădirea-simbol: Castelul Ljubljanski Grad. Cocoțat pe un deal, castelul oferă o priveliște minunată. În jurul lui se află o încrengătură de străduțe pietonale, cu numeroase cafenele și restaurante. Terase sunt înșirate și pe malul râului Ljubljanica, care curge prin inima orașului.

Pentru a descoperi fiecare străduță, puteți merge pe jos sau puteți închiria biciclete; traficul rutier este restricționat în centru. Veți constata că Liubliana e un oraș foarte verde; are multe parcuri și zone în care puteți sta la picnic. De altfel, în 2016, Ljubljana a fost desemnată Capitala Verde a Europei.

Chiar dacă e un oraș destul de mic, locuitorii săi nu se plictisesc niciodată. Au teatre, muzee, galerii de artă. De-a lungul anului, în Ljubljana sunt organizate mii de evenimente. Cele mai cunoscute sunt Summer Festival și Jazz Festival.

Slovenii sunt tare mândri de capitala lor, Ljubljana. Sub îndemnul ”Come and taste Liubliana”, câțiva locuitori au fost invitați să spună de ce-și iubesc orașul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru un weekend în Ljubljana, ne-ar trebui 150-200 de euro pentru cazare, la care adăugăm mesele în oraș. Prânzul costă în jur de 15 euro de persoană. Cât privește transportul, putem să mergem până la destinație cu mașina personală. Din București, sunt aproape 1.300 de kilometri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

735x200 paravion