Criză în PSD | Ministrul Educației, Liviu Pop: Nu cred că va cădea Guvernul

Trei dintre miniștri – Felix Stroe de la Transporturi, Mircea Titus Dobre de la Turism și Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene – au ieșit să își declare susținerea pentru premierul Mihai Tudose.

Alți opt miniștri ai cabinetului fac apel la calm și responsabilitate. Toți așteaptă însă o decizie rapidă care să deblocheze activitatea executivului.

Într-un interviu acordat Europa FM, ministrul Educației, Liviu Pop, estimează că nu se va ajunge la situația căderii întregului Guvern și că PSD va veni mâine cu soluția ieșirii din criză.

Liviu Pop: Este foarte bine că avem CEx-ul pentru că se închide această discuție publică care nu ajută cu nimic PSD din perspectiva programului de guvernare.

Reporter: Credeți că este afectatată activitatea Guvernului sau doar imaginea lui?

Liviu Pop: Eu cred că și activitatea, și imaginea. Sunt la al 3-lea mandat de ministru și știu că ori de câte ori se spune că va pleca un ministru, sau urmează să plece, în interiorul ministerului se creează un blocaj. Acel blocaj în interoriul unui minister poate afecta și celelalte ministere pentru că sunt acte normative care necesită avizarea și a altor ministere.

Reporter: Credeți că poate continua o relație ministru-premier dincolo de ceea s-a spus deja public, se poate ajunge la reconciliere?

Liviu Pop: Nu am toate informațiile, nu mă pot pronunța. Aștept decizia din interorul CEx-ului.

Reporter: Riscă să cadă întregul Guvern?

Liviu Pop: Personal nu cred că va cădea Guvernul pentru că suntem un partid responsabil și ne pasă de români. Avem obligația să impementăm programul de guvernare și lucrul acesta nu-l putem face decât dacă avem o guvernare PSD- ALDE solidă.

Reporter: Doamna Gabriela Firea a venit cu o propunere. Vorbește domnia sa de un pact scris, dacă este nevoie, în care președintele și și liderul partidului să-și asume fiecare competențele și obligațiile, pornind de la observația că fiecare dintre cei doi a greșit la un moment dat. Credeți într-o astfel de soluție sau în alta?

Liviu Pop: Sunt convins că doamna primar Gabriela Firea va face această propunere și în interiorul CEx-ului. Acolo se va decide. Poate fi una dintre variante ce a spus doamna Firea. Eu sunt optimist și sunt în același timp convins că CEx-ul poate să clarifice această problemă în așa fel încât de marți încolo să uităm acest lucru și să ne concertăm doar pe programul de guvernare.

Reporter: Dar taberele, domnule ministru, rămâne?

Liviu Pop: Personal nu înțeleg despre ce tabere se vorbește. Eu am o relație extraordinară cu toți colegii și nu am simțit că unii sunt într-o tabară sau în alta. Chiar dacă mai sunt unele mici orgolii sau neînțelegeri sunt sigur că acestea se pot remedia și să trecem peste ele în așa fel încât să nu afectăm încrederea pe care românii ne-au dat-o în 2016.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS