Confidenţialitate

Liviu Negoiță: „Este o demonstrație, pe care am văzut-o din partea acestei coaliții PNL-PSD, de imaturitate politică” | VIDEO

Liviu Negoiță – candidat PUSL la Primaria Sectorului 1 – a fost invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei” de joi seara la Europa FM. Ceea ce se întâmplă în momentul de față în coaliția de guvernare a României este „o demonstrație de neseriozitate” spune Liviu Negoiță la Europa FM. „Dacă lucrurile erau clarificate mult mai din timp am fi avut poate o dezbatere pe proiecte”, însă acum în România se discută „politică de dimineața până seara și cetățenii nu înțeleg cum se rezolvă problema poluării, a traficului, a ceea ce înseamnă schimbarea rețelelor de termoficare”.

Liviu Negoiță: „Este o demonstrație pe care am văzut-o din partea acestei coaliții PNL-PSD de imaturitate politică” / „S-au schimbat atâtea lucruri încât s-a ajuns în pragul alegerilor și nu vor avea un candidat credibil”

Ioana Ene Dogioiu: Suntem într-un mare scandal, ca să zic așa, cu un candidat al Coaliției care s-ar putea să fie retras, dar nu se retrage – mă refer la domnul Cîrstoiu. O poveste foarte complicată – nu vreau să intrăm în ea, pentru că nu este tema noastră din această seară. Ce voiam să vă întreb: care credeți că va fi deznodământul și apelez aici la experiența dumneavoastră politică foarte mare dincolo de candidatura de acum. Credeți că se mai poate continua cu această candidatură?

Liviu Negoiță: „Sincer, cred că nu. Până la urmă, este o demonstrație pe care am văzut-o din partea acestei coaliții PNL-PSD de imaturitate politică, de incapacitate de a intra într-o minimă rezonanță cu ceea ce ar aștepta locuitorii Bucureștiului de la o alianță atât de mare în Parlament, în Guvern și, iată, la București. S-au schimbat atâtea lucruri încât s-a ajuns în pragul alegerilor și nu vor avea un candidat credibil”.

Liviu Negoiță: „Dacă lucrurile erau clarificate mult mai din timp am fi avut poate o dezbatere pe proiecte”

Liviu Negoiță: „Îl cunosc pe Cătălin Cîrstoiu – este un medic deosebit, un om care răspunde întotdeauna la telefon. Nu prea am înțeles de ce s-a băgat în povestea asta. Fiecare optează. I-am spus: atunci când ajungi persoană publică nu mai ai secrete”.

Ioana Ene Dogioiu: I-ați spus acum? Ați vorbit cu domnia sa înainte să-și anunțe candidatura?

Liviu Negoiță: „Ne-am întâlnit la un moment dat în parc la Bazilescu, că era în campanie, dar îl prețuiesc la fel de mult. Sper să iasă cu bine pentru domnia sa, pentru familie”.

Ioana Ene Dogioiu: Bine în ce sens? Cu imaginea cât mai…

Liviu Negoiță: „La un moment dat te poți îmbolnăvi. Stres. Te simți atacat dintr-o dată. Noi, unii dintre noi, suntem cumva tăbăciți, dar când nu ai făcut politică și te trezești singur în arenă și iar este o problemă: două partide mari lași un candidat să se descurce cum poate. Este păcat. Pentru că, până la urmă, dacă lucrurile erau clarificate mult mai din timp am fi avut poate o dezbatere pe proiecte”.

Liviu Negoiță: „Acum discutăm politică”

Liviu Negoiță: „Politică de dimineața până seara și cetățenii nu înțeleg cum se rezolvă problema poluării, a traficului, a ceea ce înseamnă schimbarea rețelelor de termoficare.

Cum se întâmplă să terminăm cu drumurile radiale, cum vă spuneam, că în sectorul 1 avem două drumuri radiale DR5 și DR4 care vor defluidiza traficul din DN1.

Sunt PUZ-uri… nu avem. Nu avem un Plan Urbanistic General. Imaginați-vă că am ajuns în Capitala României să spună primarul general în funcție să fie votat să ne apere de rechinii imobiliari”.

Liviu Negoiță: „Indiferent cine va fi desemnat – dacă va pleca domnul Cîrstoiu – rămâne o dovadă de neseriozitate și este păcat”

Ioana Ene Dogioiu: Și la ce vă așteptați? Spuneați că această candidatură a domnului Cîrstoiu vă așteptați să nu poată merge mai departe. Ce s-ar putea întâmpla după?

Liviu Negoiță:Nu știu ce gândesc cei din alianță, din coaliția PNL-PSD”.

Ioana Ene Dogioiu: Politic vorbind, dacă ne uităm un pic pe piesele de pe masă și la data din calendar?

Liviu Negoiță: „Iau și eu ce am văzut în presă – ba că ar dori PSD-ul să-l susțină pe Piedone, Piedone i-a rugat să-l susțină de când s-a lansat, ba că ar găsi un alt candidat. Auzeam la un moment dat și varianta că ar putea să intre, așa, pe ultima sută, domnul Burduja”.

Ioana Ene Dogioiu: Și domnul Robert Negoiță și-a exprimat disponibilitatea, am înțeles.

Liviu Negoiță: „Treaba domniei sale. Fiecare este liber să facă. Dar este o dovadă – indiferent cine va fi desemnat dacă va pleca domnul Cîrstoiu – rămâne o dovadă de neseriozitate și este păcat de o mică țară așa cum este Bucureștiul de 2,5 milioane de locuitori să nu beneficieze de mai multă seriozitate”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei” aici

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Liviu Negoiță, candidat PUSL la Primaria Sectorului 1, la Europa FM, despre alegerile din 2024: „Niciodată partidul din care am făcut parte nu a intrat peste ceea ce am făcut eu în politică” | VIDEO | LIVE TEXT