Confidenţialitate

Liviu Dragnea:„Eu niciodată nu o să accept ca PSD să devină o unealtă a acestui sistem odios”

„S-au emis păreri, puncte de vedere, controverse, au discutat între ei … În primul rând, vreau să spun că nu sunt de acord că e prima ședință în care se discută deschis în PSD. Au fost multe. Mi-aș dori să nu mai avem astfel de ședințe în care să vorbim despre faptul că ar trebui să dezbatem , dar de fapt nu dezbatem. Avem un mandat de dus la capăt, niște angajamente privind un stat de drept în România și privind drepturile omului. S-a spus prea mult, s-a mințit prea mult, s-a manipulat prea mult în uiltimele 10 zile. În aceste zile, majoritatea colegilor mei au avut ședințe în organizații. Eu le-am spus câteva cuvinte. Toți colegii din județele de unde am fost sunat mi-au cerut să nu renunț la funcția de președinte al partidului. Am vorbit astăzi cu colegii mei despre motivele pentru care ar trebui să-mi dau demisia. ei spuneau că am deschis prea multe fronturi: cu Klaus Iohannis, cu SRI, cu SPP și cu rezist. Eu niciodată nu o să accept ca PSD să devină o unealtă a acestui sistem odios. Am spus-o la o zi după condamnare, că atât cât voi mai fi în această funcţie o să fac tot ce pot pentru a destructura acest sistem odios care a distrus vieţi din România – a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, după ședința Comitetului Executiv al partidului.

Liviu Dragnea a ținut să facă „o precizare aritmetică”: „55 au votat pentru susținerea mea, 8 împotrivă și o abținere.” Gabriela Firea anunțase că au fost 10 voturi pentru demiterea lui Liviu Dragnea, din fruntea PSD și a Camerei Deputaților.

Liviu Dragea a vorbit și despre faptul că semnatarii scrisorii i-au reproșat că e o persoană vulnerabilă.

„Dacă eu, de mâine, nu mai exist, acest sistem o să ia în brațe PSD-ul și o să finalizeze Legile Justiției?”- s-a întrebat Liviu Dragnea.

Semnatarii au recunoscut că dosarele mele sunt politice. „I-am întrebat dacă e normal că un om poate fi condamnat pe baza unui studiu sociologic? E bine așa? Dacă în locul meu ar fi fost un alt român? E bine așa? … nu mi-au răspuns.”

Ședința a durat mai bine de 8 ore și s-a încheia cu o reconfirmare a lui Liviu Dragnea la conducerea PSD.

Majoritatea liderilor partidului îl susțin în continuare în funcție de președinte al PSD, acordându-i un vot de încredere.

Doar 8 dintre cei prezenți în Comitetul Executiv au votat pentru demiterea sa, iar unul s-a abținut.

Niciunul dintre cei care l-au criticat pe liderul PSD, nu va fi sancționat.

Reamintim că printre cei care l-au criticat pe Liviu Dragnea s-au aflat vicepreședinții PSD Gabriela Firea și Paul Stănescu, precum și senatorul PSD, Adrian Țuțuianu.