Liviu Dragnea și Viktor Orban au discutat despre Liceul Catolic din Târgu Mureş

Liderul PSD susține că a vorbit la telefon cu șeful Guvernului de la Budapesta și că Ungaria s-a angajat să acorde din nou sprijin României pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

La schimb, oficialii de la București s-au  angajat că vor rezolva problema de la Liceul Catolic din Târgu Mureș.

Anunţul a fost făcut de Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook: „Am convenit două lucruri: 1. Noi vom rezolva problema apărută la Liceul Catolic din Târgu Mureş. 2. Ungaria va acorda din nou sprijin României pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică„, a scris liderul PSD.

Liviu Dragnea susține că i-a explicat premierului Ungariei că situaţia de la Târgu Mureş s-a creat în urma unei sentinţe judecătoreşti şi nu reprezintă un atac la adresa Bisericii Catolice sau la adresa minorităţii maghiare.

Ungaria a anunţat oficial, în 8 septembrie, că nu susţine aderarea României şi Croaţiei la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică  (OCDE).

Motivul invocat a fost închiderea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgul Mureş. Decizia a fost primită atunci cu proteste din partea elevilor și a părinților.

Între timp, însă, inclusiv DNA a deschis o anchetă în acest caz.  Printre cei trimiși în judecată se află și inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS