Confidenţialitate

Liviu Dragnea: ”Să ne gândim serios dacă această lege a grațierii mai e oportună” – AUDIO

Liviu Dragnea vrea să blocheze proiectul legii graţierii la Camera Deputaților pentru că ‘trebuie văzut dacă acest proiect mai este sau nu oportun’. Liderul PSD susține că atunci când acest proiect va ajunge la Cameră – for decizional – nu va intra în dezbatere.

Decizia vine după ce mai multe amendamente care grațiau faptele de corupție au fost votate în comisia Juridică din Senat și, mai apoi, după o seară de proteste, respinse.

Liviu Dragnea spune că așteaptă, între timp, și proiectele de lege pregătite de Guvern.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prioritatea noastră o reprezintă programul de guvernare, nu grațierea faptelor de corupție. Nu puteam lăsa ca astfel de gesturi să nu fie asumate. Membrii din Comisia Juridică nu au avut mandat de la partid să susțină grațierea faptelor de corupție. Am ascultat ce au spus colegii, le-am spus și punctul meu de vedere: să ne gândim dacă această lege a grațieirii mai e oportună. S-a plecat de la condițiile din penitenciare și s-a ajuns la probleme care privesc justiția. În aceste condiții, să ne gândim serios dacă această lege mai e oportună. Mai fac un apel la Guvern și Ministerul Justiției: să comunice dacă legea grațierii și alte proiecte pot rezolva problemele din penitenciare”, a spus Liviu Dragnea.

Totuși, ce l-a nemulțumit pe Liviu Dragnea la forma actuală a legii grațierii?

S-a plecat de la problemele din penitenciare și s-a încercat și eventual se încearcă să se rezolve alte probleme pe care le are sistemul de justiție”, a spus liderul PSD.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Artizanul amendamentelor controversate potrivit cărora se grațiau faptele de corupție a fost Șerban Nicolae.

Conducerea PSD  a decis ca acesta să fie înlocuit cu Mihai Fifor la şefia grupului PSD din Senat şi cu Robert Cazanciuc la conducerea Comisiei Juridice din Senat.

Ideile sale nu au fost susținute de partid – insistă Liviu Dragnea.

Pe mine nu ma intereseaza personal cum va iesi legea de la Senat, atunci cand va ajunge la Camera Deputatilor nu ii voi da drumul pana cand nu voi fi convins ca face parte dintr-un pachet care rezolva o problema. A aparut aceasta neincredere si lipsa de comunicare (…) a aparut fireasca propunerea ca liderul de grupsa fie schimbat si sa fie sustinut Mihai Fifo. Si presedintia comisiei juridice a fost schimbata. Aici nu e vorba de libertatea de opinie, libertatea votului, domnul Serban Nicolae a mers acolo sustinut politic de partid si a sustinut niste amendamente pe care partidul nu le sustine”, a adăugat Liviu Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.