Confidenţialitate

Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Cererea de eliberare condiționată a fost respinsă definitiv

Magistrații Tribunalului București au respins joi cererea fostului lider al PSD de eliberare condiționată, iar decizia este definitivă.

La sfârșitul lunii aprilie, Judecătoria Sectorului 5 respinsese solicitarea formulată de Liviu Dragnea ca fiind neîntemeiată.

Liviu Dragnea avea de partea sa, la data judecării pe fond, la Judecătoria Sectorului 5, avizul favorabil privind reabilitarea, acordat de Penitenciarul Rahova, unde ispășește pedeapsa, precum și decizia definitivă a magistraților, care i-au dat dreptate fostului președinte al PSD în dosarul în care a cerut recunoașterea a 49 de zile de muncă în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, cât timp dreptul la muncă i-ar fi fost încălcat.

Acum, judecătorii de la Tribunalul București au dat aceeași soluție; instanța consideră că cererea este nefondată.

Fostul președinte PSD poate formula o nouă silicitare după data de 27 august.

În schimb, Liviu Dragnea a fost  trimis în judecată și în dosarul vizitei făcute în Statele Unite, la învestirea ca președinte a lui Donald Trump. Alături de el, vor ajunge în fața instanței fostul consilier parlamentar Gheorghe Dimitrescu, acuzat de cumpărare de influență, dar și trei oameni de afaceri.

Fost președinte al Camerei Deputaților și lider PSD, Dragnea este acuzatîn acest caz de trafic de influență și folosire a influenței pentru a obține foloase necuvenite, după ce acum 4 ani, unul dintre oamenii de afaceri i-ar fi asigurat accesul la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a lui Donald Trump, în baza unui pachet care ar fi costat  250.000 dolari.